Aivotalo on avattu

5.4.2017


Aivotalo on yksi Terveyskylän uusista avautuvista taloista. Laura Mäkitie, Kaisa Kotisaari ja Elina Ristola aloittivat sen suunnittelun yhdessä kollegoidensa ja terveyskylätiimin kanssa tammikuussa 2016. Prosessiin on lähtenyt mukaan 60 neurologian ja neurokirurgian työntekijää oman työnsä ohessa. Mukana on ollut myös parisenkymmentä potilasjärjestöjen työntekijää sekä potilaita.
 
- Tämä on ollut mukava prosessi, koska olemme saaneet hirveästi innostuneita ihmisiä mukaan. Yhdessä olemme oppineet uusia asioita digitalisaatiosta ja nettiosaamisesta. 
 
Aivotalon sisällöntuotannossa sairauskohtaiset moniammatilliset työryhmät jaettiin työntekijöiden kiinnostuksen mukaan. Projektissa lähdettiin alusta lähtien miettimään, mitä potilaat tarvitsevat. Ensimmäiseksi järjestettiinkin potilastilaisuus, missä kyseltiin potilaiden tarpeita ja minkälaisia digipalveluita he tarvitsisivat. Lisäksi aivoverenkiertoryhmä teki oman kyselynsä potilaille ja Parkinson-työryhmässä on ollut kaksi potilasta mukana koko ajan.

Terveyskylä.fi on yhdessä potilaiden kanssa kehitetty erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Se tarjoaa tietoa ja tukea kansalaisille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille. Palvelun sisällä toimii virtuaalitaloja eri elämäntilanteisiin ja oireisiin. Vuoden 2018 lopulla taloja on avoinna noin 30.